Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Coffee Burundi

Coffee Burundi

Er gaat niets boven een lekker kopje koffie. Een kopje koffie is een belangrijk startpunt van de dag, maar ook een sociaal gebeuren. Of je nu een privé of een zakelijke afspraak hebt, de koffie moet toch echt goed zijn. Maar waar moet je op letten bij een goede koffie? En waar komt koffie vandaan?

Wat je moet weten over koffie

Koffie is een vrij algemeen begrip, we kennen natuurlijk  filterkoffie, koffie in cupjes, koffiepads en oploskoffie. Tegenwoordig zijn de bonenmachines in opkomst. Toch is koffie meer dan de manier waarop het verpakt wordt. Koffie begint bij de koffieboon. Een koffieboon hangt aan een struik of plant. Er zijn maar twee soorten koffiebonen die je ook kunt gebruiken voor de consumptie, dit zijn de Arabica en Robusta bonen.

De verschillen tussen arabica en robusta bonen

Wanneer je je gaat verdiepen in de verschillende koffiebonen, dan gaat er een wereld voor je open. Niet alleen de vorm van deze bonen verschilt, ook is de herkomst anders. De Arabica koffiebonen vind je in gebieden op grote hoogte rond de evenaar, de robusta vind je dan weer in lager gelegen gebieden rond de evenaar. De smaak van arabica is veel verfijnder dan die van de robustabonen. Wanneer je robusta proeft, zal je waarschijnlijk een bittere smaak in je mond hebben.

De voordelen van Arabica koffie

Arabica koffie heeft vele voordelen ten opzichte van robusta koffie. Wanneer je opzoek bent naar een lekker bakje koffie dat wat zoet en verfijnd smaakt, dan kun je het beste voor de arabica versie kiezen. Een ander groot voordeel is dat arabica koffiebonen ten opzichte van robusta koffiebonen veel minder cafeïne bevatten. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, je kunt ook vaker genieten van je lekkere bakkie koffie. Ten slotte, is het productieproces van arabica koffie vrij arbeidsintensief en kostbaar. Je drinkt dus koffie waar echt een hoop werk in zit.

Geef een reactie