Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Sushi: het iconische gerecht van Japan

Sushi: het iconische gerecht van Japan

Het woord "sushi" is het onderwerp van gesprek op vele plekken, want sushi is populair. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, wordt sushi niet alleen in Japan gegeten. Veel sushi-winkels zijn constant in opkomst. Afhankelijk van of je je in een bepaald land bevindt, kunnen de naam en de bereidingswijze verschillen. Etymologisch verwijst het woord Sushi naar een Japans gerecht gemaakt van azijnrijst genaamd shari. Het is samengesteld met vele andere ingrediënten om een ​​uniek recept te maken. Meestal zijn dit rauwe vis en zeevruchten, veganisten gaan voor groenten en paddenstoelen.

Sushi: een voortreffelijk product dat bekend is in de Japanse gastronomie

Velen zijn het erover eens dat sushi het embleem is van de Japanse keuken, maar het wordt in Japan maar vrij af en toe geconsumeerd. Het is echter een populair gerecht dat bijna overal te vinden is, ook in Nederlandse restaurants. Of je nu een sushi restaurant Hoogvliet bezoekt of thuis je eigen sushi maakt, er zijn volop mogelijkheden om dit lekkere gerecht te proeven. Als de Japanners elke dag vechten om de best mogelijke kwaliteit te bieden, weet dan dat je in Nederland ook sterrenrestaurants vindt die een hoogwaardige service bieden. Over alles is goed nagedacht, of het nu gaat om het snijden, de vissoorten, het koken van de rijst of het zeewier.

De verschillende soorten sushi

Restaurants die sushi aanbieden, kunnen hun klanten verschillende variaties ter beschikking stellen. Zo vind je de nigiri-sushi, dat is een bolletje rijst waarop een plakje vis of zeevruchten wordt gelegd. Lemaki-sushi wordt ook voorgeschoteld als een rol rijst, rauwe vis of zelfs groenten omgeven door zeewier genaamd nori. Er zijn veel grotere variaties met meer ingrediënten die futo maki worden genoemd. Je vindt er ook temaki-sushi, chirashi-sushi, inari-sushi, etc. Nu je alles van sushi weet, is het aan jou om jezelf uit te rusten met de nodige ingrediënten om heerlijke gerechten te bereiden.

Geef een reactie