Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

VOORDELEN VAN BIOLOGISCHE OLIJFOLIE

VOORDELEN VAN BIOLOGISCHE OLIJFOLIE

De antioxidanten van olijfolie kunnen het lichaam helpen beschermen tegen cellulaire schade, wat kan leiden tot een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen en ziekten. Extra vierge olijfolie heeft een bittere smaak, maar omdat het het minst wordt verwerkt, bevat het meer antioxidanten dan andere vormen.
Lees meer over de gezondheidsvoordelen van Biologische olijfolie en enkele creatieve manieren om het te gebruiken in dit artikel.

Antioxidanten in grote hoeveelheden

Extra vierge olijfolie behoudt het grootste deel van zijn voedingsstoffen en antioxidanten dankzij het natuurlijke extractieproces en de beperkte verfijning. Meer dan 30 verschillende vormen van fenolische verbindingen worden gevonden in EVOO, dit zijn sterke antioxidanten die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn moleculen die veroudering, ziekte en celbeschadiging veroorzaken.

Ontstekingsremmende activiteit

Kanker, metabool syndroom, diabetes type 2, artritis en de ziekte van Alzheimer zijn allemaal aandoeningen die worden veroorzaakt door chronische ontstekingen. Van extra vierge olijfolie is aangetoond dat het helpt bij het verminderen van chronische ontstekingen, wat verschillende gezondheidsvoordelen oplevert. Deze ontstekingsremmende werking is grotendeels te danken aan antioxidanten; meer precies, oleocanthal, dat op dezelfde manier werkt als andere ontstekingsremmende geneesmiddelen zoals ibuprofen.

Helpen bij het voorkomen van beroertes

Een beroerte wordt veroorzaakt door een verstoring van de bloedtoevoer naar de hersenen, wat kan worden veroorzaakt door een bloeding of een bloedstolsel. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat olijfolie het risico op een beroerte tot 40% minimaliseert. De belangrijkste verklaring hiervoor is dat mensen die extra vierge olijfolie gebruiken in hun enkelvoudig onverzadigde voeding hun consumptie van hart-gezonde vetten effectief verhogen.

Preventie van cardiovasculaire aandoeningen

Mensen onderschatten hartaandoeningen vaak omdat ze niet voor hun hartgezondheid zorgen, ondanks het feit dat het wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak is. Verschillende onderzoeken hebben echter aangetoond dat hartaandoeningen minder vaak voorkomen in landen met een hoge inname van olijfolie. Hoewel dit niet betekent dat olijfolie de enige factor is, speelt het wel een rol bij het verlagen van het risico op hartaandoeningen.

Geef een reactie