Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Voordelen van rode wijn

Voordelen van rode wijn

Studies hebben aangetoond dat het dagelijks consumeren van een geschikte hoeveelheid rode wijn, zoals Tinto, helpt bij het voorkomen van een aantal ziekten, waaronder hartaandoeningen. Er moet aan worden herinnerd dat er een verschil is tussen weinig, matig en veel. Te veel wijnconsumptie kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Aan de andere kant zou te weinig je niet de voordelen opleveren die rode wijn je kan leveren.

Plantaardige stoffen en antioxidanten

Rode wijn bevat krachtige plantaardige stoffen en antioxidanten, waaronder resveratrol. Druiven zijn verrijkt met veel antioxidanten. Deze omvatten resveratrol, catechine, epicatechine en proanthocyanidinen. Deze antioxidanten, met name resveratrol en proanthocyanidinen, worden verondersteld verantwoordelijk te zijn voor de gezondheidsvoordelen van rode wijn:

  • Proanthocyanidinen kunnen de oxidatieve schade aan het lichaam verminderen. Ze kunnen ook helpen een einde te maken aan hartaandoeningen en kanker.
  • Resveratrol is in verband gebracht met veel gezondheidsvoordelen, waaronder het bestrijden van ontstekingen en bloedstolling, evenals het verminderen van het risico op hartaandoeningen en kanker. 

Kan het risico op hartaandoeningen, beroertes en vroege dood verlagen 

Matige hoeveelheden rode wijn zijn gekoppeld aan meer gezondheidsvoordelen dan welke andere alcoholische drank dan ook. Mensen die bijna 150 ml rode wijn per dag drinken, lijken ongeveer 32% minder risico te lopen dan niet-drinkers. Een hogere inname vergroot echter het risico op hartaandoeningen voldoende. Minder rode wijn drinken kan het risico op hartaandoeningen verminderen door te helpen het 'goede' HDL-cholesterol in het bloed vast te houden. Oxidatieve schade en de oxidatie van het "slechte" LDL-cholesterol kunnen ook tot 50% worden verminderd.

Andere gezondheidsvoordelen 

Hieronder staan nog een paar voordelen van het matig drinken van rode wijn:

  • Verminderd risico op kanker: Studies hebben aangetoond dat matig wijndrinken verband houdt met een lager risico op verschillende vormen van kanker, waaronder colon-, basaalcel-, eierstok- en prostaatkanker. 
  • Verminderd risico op dementie: het drinken van 1-3 glazen wijn per dag is in verband gebracht met een kleiner risico op dementie.

Geef een reactie